Banaaniketsuppi

Reseptin lähetys sähköpostilla

2 kpl banaania
2 rkl öljyä
1/2 tl Meira Chilirouhe, tulinen
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl sipuli kuutioituna
1 kpl paprika kuutioituna
1 tl Meira Korianteri, jauhettu
½ tl Meira Kaneli, jauhettu
1 tl Meira Paprika, jauhettu
1 rkl suolaa
1 dl ruokosokeria
2 dl etikkaa
3 dl Meira ketsuppia

Lämmitä uuni 200°C ja laita banaanit uuniin 35 minuutiksi. Lämmitä öljy laakeassa kattilassa ja lisää chili sekä valkosipuli kattilaan. Anna mausteiden kuullottua noin 10 sekuntia ja lisää joukkoon sipulit sekä paprikat. Jatka kypsennystä noin 5 minuuttia ja lisää joukkoon loput mausteet, sokeri ja paahdetut banaanit. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon etikka. Kiehuta 5 minuuttia. Laita massa blenderiin tai tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Jäähdytä massa ja lisää joukkoon Meiran ketsuppi. Laita ketsuppi puhtaaseen lasipulloon ja säilytä viileässä. Ketsuppi säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa.

VINKKI! Tarjoa banaaniketsuppia kaiken grillatun lihan kumppanina perinteisen ketsupin sijaan. Erityisesti grillattu broileri ja porsas toimivat hyvin makean ja mausteisen makumaailman kanssa.