Tomaattinen kukkakaali-tofupata cashewpähkinöillä

Reseptin lähetys sähköpostilla

Tomaattinen kukkakaali-tofupata cashewpähkinöillä
 
4:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 1 h
(Vegaaninen, laktoositon, gluteeniton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
 
Vegaaninen kukkakaali-tofupata on täyttävä illallinen. Lisukkeena voi tarjota joko riisiä tai kvinoaa.
 
2 porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
oliivi- tai rypsiöljyä
1 pss Meira Kasvismauste Haudutettaviin ruokiin
400 g tomaattimurskaa
200 g kookosmaitoa
1 pieni kukkakaali
350 g kiinteää tofua
½ sitruunan mehu
70 g cashewpähkinöitä
 
Tarjoiluun
4-6 annosta riisiä tai kvinoaa
tuoretta korianteria tai minttua
 
Kuori ja pilko pieniksi kuutioiksi sipulit ja porkkanat, ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota keskilämmöllä öljyssä porkkanat, sipulit, valkosipulit ja pussillinen kasvismausteseosta. Lisää tomaattimurska sekä kookosmaito ja keitä kannella peitettynä 15-20 minuuttia.
 
Pilko kukkakaali nupuiksi ja tofu 2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Kun kasvikset ovat kypsiä, aja keitos sileäksi sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kukkakaalit, tofut ja sitruunamehu. Keitä vielä reilu 15 minuuttia kunnes kukkakaali on kypsää. Paahda sillä aikaa kuivalla pannulla cashewpähkinät ja lisää ne pataan kukkakaalien ollessa kypsiä. Tarjoile riisin tai kvinoan kanssa. Koristele kukkakaali-tofupata tuoreella mintulla tai korianterilla.