Tofu Bánh mì

Reseptin lähetys sähköpostilla

Tofu Bánh mì

2-3:lle
Vaikeusaste: keskitaso
Valmistusaika: 35 min + 60 min marinointi
(vegaaninen, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä sipulia, ei sisällä pähkinää)
 
Vietnamilaisen katukeittiön klassikko eli täytetty Bánh mì -leipä tehdään kasvisvaihtoehtona tofusta.  Vegaaninen annos täydentyy soijamaidosta valmistetulla majoneesilla.
 
Pikkelöidyt kasvikset
½ dl sokeria
1 tl Meira jodioitua hienoa merisuolaa
1 dl valkoviinietikkaa
2 dl vettä
1/3 daikonia eli valkoretikkaa suikaloituna
1 iso porkkana suikaloituna
 
Marinadi
1 rkl soijaa
1 rkl öljyä
1 tl seesamiöljyä
1 tl Meira chilirouhetta
¼ tl Meira mustapippuria, rouhittu
1 tl Meira valkosipulirouhetta
1tl Meira juustokuminaa
 
200 g kiinteää tofua
 
Majoneesi
4 rkl majoneesia (vegaanista)
1 rkl hienonnettua korianteria
2 tl soijakastiketta
 
1 patonki
 
6 oksaa korianteria
12 siivua kurkkua
 
Valmista pikkelöidyt kasvikset. Jos daikon eli valkoretikka ei löydy lähikauppasi valikoimista, voit käyttää pelkkää porkkanaakin. Vispaa sokeri, suola, valkoviinietikka ja vesi, kunnes sokeri on liuennut. Lisää kasvikset ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.
 
Sekoita marinadin ainekset ja upota 1 cm paksuisiksi siivuiksi leikattu tofu marinadiin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti. Ruskista tofuviipaleet pannulla kuumassa öljyssä.
 
Sekoita majoneesin ainekset. Levitä majoneesia halkaistun patongin pohjalle, nosta päälle tofu, pikkelöidyt kasvikset, tuoretta korianteria ja kurkkua.