Sapas (3 vinkkiä sapas pöytään)

Reseptin lähetys sähköpostilla

1. Halstratut juurekset ja chilimajoneesia lasissa

8 kpl naattiporkkanaa
2 kpl palsternakkaa kuorittuna
4 kpl mustajuurta kuorittuna
8 kpl vihreää parsaa
öljyä

1 dl majoneesia
0,5 dl crème fraiche
½ kpl limenmehua
1 tl Meira chilimausteseosta
1 tl Meira chipotle chilirouhetta
½ tl suolaa
1 tl sokeria

  1. Sekoita majoneesin aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa noin 1 tunti. Tarkista maku.
  2. Leikkaa juureksista ja kasviksista tasapituisia ja kiehauta ne suolatussa vedessä noin 2 minuuttia. Valuta siivilässä.
  3. Laita juurekset ja kasvikset kulhoon ja kaada päälle ripaus öljyä. Levitä tasaisesti kauttaaltaan. Paahda tulikuumalla pannulla tai ota väri polttimella kasviksiin.
  4. Kokoa kasvikset lasiin pystyyn ja pursota päälle chilimajoneesia.

2. Paahdettua viinitarhurinjuustoa mallasleivällä

8 kpl mallasleipäviipaletta
1 rkl voita
8 kpl palaa viinitarhurijuustoa
0,5 dl viikunahilloa
8 kpl Meira saksanpähkinöitä
cocktailtikkuja

  1. Paahda mallasleivät voissa. Voitele leivät viikunahillolla. Sekoita loppuun viikunahilloon saksanpähkinät.
  2. Paahda viinitarhurijuustoon pinta kuivalla paistinpannulla.
  3. Aseta juusto leivän päälle. Laita saksanpähkinä jokaisen sapaksen päälle. Pistä cocktailtikku läpi ja tarjoile.

3. Savupaprikaperunaa ja savuporoa

4 kpl keskikokoista kiinteää perunaa
1 tl Meira savustettua paprikaa
1/2 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä

4 kpl viipaletta kylmäsavuporoa

8 kpl pientä palaa paahdettua paprikaa
cocktailtikkuja
rucolaa koristeluun

  1. Puolita perunat ja sekoita ne savupaprikan, suolan ja oliiviöljyn kulhossa sekaisin.
  2. Paahda uunissa noin 25 minuuttia 200 asteessa, kunnes perunat ovat kypsiä ja niissä on kaunis väri.
  3. Anna perunoiden jäähtyä hetki.  Pujota cocktailtikkuun paprika ja kylmäsavuporo. Pistä lopuksi tikku perunan päälle ja koristele rucolalla.

P.S. Meira tarjoaa laajan maustesarjan ilman lisättyä suolaa. Lisäät vain makua, et suolaa! Kaikki Meiran mausteet kehitetään, valmistetaan ja pakataan Suomessa. Huolella valikoidut Meira pähkinät/mantelit/siemenet ovat viimeisintä saatavilla olevaa satoa ja ne pakataan tuoreuden säilyttävään suojakaasuun.