Samosat ja tamarindi-dippi

Reseptin lähetys sähköpostilla

Samosat ja tamarindi-dippi
 
4:lle
Vaikeusaste: vaikea
Valmistusaika: 60 min
(Gluteeniton, soijaton, vegaaninen, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)
 
Intialaiset samosat ovat herkullinen alkupala pidemmälle illalliselle tai kiva naposteltava illanviettoon. Kirpeä tamarindi-dippi leikkaa uppopaistettujen nyyttien rasvaisuutta täydellisesti.
 
Taikina
5 dl jauhoja
1 tl Meira jodioitua hienoa merisuolaa
2 tl öljyä
1½-2 dl vettä
 
Täyte
2 rkl öljyä
1 tl Meira kuminan siemeniä
½ sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 vihreä chili
1 cm pala inkivääriä
1 tl Meira korianterijauhetta
½ tl Meira kurkumaa
½ tl Meira garam masalaa
1 dl pakasteherneitä
3 keitettyä ja kuutioitua perunaa
Meira hienoa merisuolaa
 
Tamarindi-dippi
½ dl tamarindia
1½ rkl Meira juustokuminaa
1 rkl Meira jodioitua hienoa merisuolaa
1 tl Meira chilijauhetta
1 tl Meira mustapippuria, rouhittu
½ tl Meira inkiväärijauhetta
 
1 l öljyä
 
Lisää jauhoihin suola ja öljy. Sekoita öljy tasaisesti jauhoihin, lisää 5 rkl vettä ja sekoita. Jatka veden lisäämistä, kunnes taikina on muovailtavaa, mutta ei tarttuvaa. Vaivaa 4 minuuttia ja anna levätä kelmun alla 30 minuuttia.
 
Kuumenna pannussa öljy ja paahda kuminan siemeniä noin 30 sekuntia. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri, kuullota. Lisää mausteet ja paista vielä minuutti. Lisää viimeisenä sekaan herneet ja perunakuutiot ja paista, kunnes perunat ovat kuivuneet ja alkaneet muussaantua. Nosta pois pannulta ja anna jäähtyä.
 
Jaa taikina 8 osaan, pyöritä palloiksi ja kauli 15 cm leveiksi pyöreiksi levyiksi. Leikkaa levy puoliksi, kierrä tötterölle ja sulje sauma vedellä. Täytä tötterö perunatäytteellä ja painele avoimet reunat yhteen pienen vesitilkan avulla. Paista osissa 170 asteisessa upporasvassa noin 10 minuuttia, kunnes nyytit ovat kullanruskeita molemmin puolin.
Sekoita tamarindi-kastikkeen aineet ja dippaa.