Saksanpähkinäpesto

Reseptin lähetys sähköpostilla

100 g Meira saksanpähkinöitä
3 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl parmesaanijuustoraastetta
1 dl persiljasilppua
noin 5 rkl kuumaa vettä (pastan keitinvettä)
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Laita saksanpähkinät kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä päälle. Anna pähkinöiden olla pari minuuttia vedessä, kaada pähkinät siivilään ja valuta vesi pois. Murskaa pähkinät rouheeksi, hienonna valkosipulinkynsi ja silppua persilja. Yhdistä pähkinät, öljy, valkosipuli, juustoraaste ja persilja, soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää kuumaa vettä lusikallinen kerrallaan tahnan sekaan kunnes koostumus on sopiva. Jos tarjoat pähkinäpeston pastan kanssa voit käyttää pastan keitinvettä. Mausta pesto vielä pippurilla ja suolalla. Tarjoa esimerkiksi täysjyväpastan kanssa.

Lähde:http://tuulikummunkeittiossa.blogspot.fi/

P.S. Huolella valikoidut Meira pähkinät ovat viimeisintä saatavilla olevaa satoa ja ne pakataan tuoreuden säilyttävään suojakaasuun.