Punajuuri-gnocchit, roquefort-kastiketta ja paahdettua pähkinää

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Perunasta ja punajuuresta valmistettavat gnocchit sopivat lisukkeeksi pastan sijaan. Gnocchit vaativat hieman vaivannäköä, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Nauti gnocchit aromaattisen roquefort-juustokastikkeen kera.

1 dl Meira cashewpähkinöitä
1 rkl öljyä
Meira hienoa merisuolaa

Gnocchit
850 g jauhoista perunaa esim. rosamunda
200 g punajuurta
2 dl durum-vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 tl Meira hienoa merisuolaa
¼ tl Meira rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen

Roquefort-kastike
2 salottisipulia hienonnettuna
2 rkl voita
2 dl valkoviiniä
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
2 dl maitoa
150 g roquefort-juustoa
½ p persiljaa
¼ tl Meira rouhittua mustapippuria

Paahda pähkinät öljyssä pannulla kullanruskeiksi ja mausta suolalla.

Valmista gnocchit. Höyrytä perunat ja punajuuret kuoripäällisinä tai paahda uunissa kypsiksi. Kuori ja puserra perunapuristimen läpi. Voit myös hienontaa perunat sähkövatkaimella. Lisää joukkoon muna, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoa kolmessa erässä, kunnes taikinasta tulee kovahkoa. Siirrä taikina jauhotetulle työlaudalle ja työstä käsin noin 5 minuuttia. Anna taikinan levätä 20 minuuttia. Leivo taikinasta sormenpaksuisia pötköjä ja leikkaa noin 2-3 cm paloja. Tee haarukalla raitoja vetämällä gnocchia pöytää vasten. Keitä suolatussa vedessä, kunnes gnocchit nousevat pintaan. Nosta gnocchit pois kattilasta, kuivaa ja paista oliiviöljyssä rapeiksi.