Pinaatilla täytetyt portobello-herkkusienet

Kun haetaan kunnon ruokaisaa kasvissapuskaa ovat portobellot lähes ohittamattomia. Esimerkiksi pääsiäisenä mintulla maustetut ja pinaatilla täytetyt portobellot toimivat hienosti pääruokana. (Gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, kalaa/äyriäisiä, sitrushedelmiä, pähkinää tai kananmunaa)

  • 25 min.
  • Helppo
  • 2 annosta

Ainekset:

4 isoa portobello-herkkusientä
3 rkl voita
2 tl Meira valkosipulirouhetta
400 g pinaatinlehtiä
2 tl Meira minttua
4 rkl ranskankermaa
Meira hienoa merisuolaa
Meira mustapippuria, rouhittu
6 rkl raastettua parmesan-juustoa

Ohje:

  1. Poista portobelloista kannat ja silppua ne. Voitele portobellojen lakit molemmin puolin voilla. Paista hienonnetut kannat lopussa voissa ja lisää paistuneisiin kantoihin valkosipulirouhe, kuullota hetki.
  2. Lisää pinaatti ja minttu. Pyörittele pinaatit valkosipulivoissa ja paista kunnes pinaatit vetäytyvät kasaan.
  3. Ota pinaattiseos pois pannulta, sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta. Täytä portobellon lakit pinaattimassalla ja päällystä parmesan-raasteella.
  4. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes sienet ovat kypsiä ja juusto ruskistunut.