Pinaatilla täytetyt portobello-herkkusienet

Reseptin lähetys sähköpostilla

Pinaatilla täytetyt portobello-herkkusienet
 

2:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 25 min

(Gluteeniton, soijaton, vege, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)
 
Kun haetaan kunnon ruokaisaa kasvissapuskaa ovat portobellot lähes ohittamattomia. Esimerkiksi pääsiäisenä mintulla maustetut ja pinaatilla täytetyt portobellot toimivat hienosti pääruokana. Toki ne voi hyvin tarjota myös kasvislisukkeena esimerkiksi lampaan kanssa. 
 
4 isoa portobello-herkkusientä
3 rkl voita
2 tl Meira valkosipulirouhetta
400 g pinaatinlehtiä
2 tl Meira minttua
4 rkl ranskankermaa
Meira hienoa merisuolaa
Meira mustapippuria, rouhittu
6 rkl raastettua parmesan-juustoa
 
Poista portobelloista kannat ja silppua ne. Voitele portobellojen lakit molemmin puolin voilla. Paista hienonnetut kannat lopussa voissa ja lisää paistuneisiin kantoihin valkosipulirouhe, kuullota hetki.

Lisää pinaatti ja minttu. Pyörittele pinaatit valkosipulivoissa ja paista kunnes pinaatit vetäytyvät kasaan.

Ota pinaattiseos pois pannulta, sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta. Täytä portobellon lakit pinaattimassalla ja päällystä parmesan-raasteella.

Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes sienet ovat kypsiä ja juusto ruskistunut.