Pähkinämaito

Reseptin lähetys sähköpostilla

2 dl Meira pähkinöitä tai manteleita (esim. cashewpähkinöitä)
6-10 dl vettä, halutusta täyteläisyydestä riippuen

Liota pähkinöitä/manteleita kylmässä vedessä vuorokausi tai ainakin yön yli. Kaada vesi pois ja huuhtele.Laita liotetut pähkinät blenderiin. Lisää vettä sen verran, että ne peittyvät reilusti. Laita blenderi käyntiin ja käytä niin kauan, että seos on sileää. Siivilöi sattumat pois ja purista tarvittaessa massan loput vielä harsokankaan läpi. Lisää vettä halutun täyteläisyyden mukaan.

Jäljelle jäänyttä massaa ei kannata heittää pois. Käytä se esim. smoothien tai tuorepuuron raaka-aineena. Massan voi myös pakastaa ja käyttää myöhemmin vaikka leivontaan.

Lähde: http://tinskunkeittiossa.blogspot.fi/

P.S. Huolella valikoidut Meira pähkinät ovat viimeisintä saatavilla olevaa satoa ja ne pakataan tuoreuden säilyttävään suojakaasuun.