Paahdettu kukkakaali ja helppo vuohenjuustovaahto

Reseptin lähetys sähköpostilla

Paahdettu kukkakaali ja helppo vuohenjuustovaahto
 
2-4:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 75 min
(Gluteeniton, soijaton, kasvis, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)
 
Kokonaisena paahdettu kukkakaali toimii joko pääruokana parille ruokailijalle esimerkiksi salaatin kera tai lisukkeena esimerkiksi lihalle ja kalalle jopa neljälle hengelle. Vuohenjuustovaahto syntyy vatkaimella helposti vain muutamassa minuutissa.
 
1 iso kukkakaali
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2 tl Meira chilimausteseosta
1 tl Meira persiljaa
1 tl Meira sipulijauhetta
1 tl Meira juustokuminaa
Meira mustapippuria, rouhittu
Meira jodioitua hienoa merisuolaa
4 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
 
Vuohenjuustovaahto
120 g vuohenjuustoa
100 g tuorejuustoa
100 g fetajuustoa
½ dl kermaa
 
Tee valkosipulista, mausteista, öljystä ja sitruunamehusta tahna ja levitä kukkakaalin pinnalle. Paista uunissa 175 asteessa 45-60 minuuttia kukkakaalin koosta riippuen niin kauan kunnes kukkakaali on kypsää. Voit kokeilla kypsyyden työntämällä kukkakaaliin veitsen: jos se uppoaa helposti on kukkakaali kypsä.
 
Vispaa juustot ja kerma yleiskoneessa kuohkeaksi vaahdoksi ja tarjoile paahdetun kukkakaalin kanssa.