Omena-myskikurpitsakeitto pinjansiemenillä

Reseptin lähetys sähköpostilla

Omena-myskikurpitsakeitto pinjansiemenillä
 
4-6:lle
Vaikeusaste: keskivaikea
Valmistusaika: 50 min
(Vegaaninen, laktoositon, gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
 
Myskikurpitsa ja raikas omena sopivat hyvin yhteen. Laita keiton pinnalle hieman pinjansiemeniä tuomaan rapeutta. Omena-myskikurpitsakeitto toimii joko kevyenä lounaana tai vaikka illallisen alkuruokana.
 
1 iso myskikurpitsa
2 sipulia
2 porkkanaa
2 vihreää kirpeää omenaa
rypsi- tai oliiviöljyä
1 pss Meira Kasvismauste Sosekeitoille
1 l vettä
Meira pinjansiemeniä koristeluun
 
Kuori myskikurpitsat, poista siemenet ja kuutioi. Paahda kurpitsoja 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kuori ja hienonna sipulit ja porkkanat. Leikkaa omenasta pari siivua kuorineen koristeeksi. Kuori loput omenat, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Paista sipulit ja porkkanat öljyssä. Lisää pussillinen kasvismausteseosta ja kuullota vielä hetki. Lisää vesi, omenat ja paahdetut kurpitsat. Keitä hiljalleen 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja soseuta sitten joko sauvasekoittimella tai blenderillä pienissä erissä. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja tarjoile omena-myskikurpitsakeitto siivuista leikatuilla ohuilla omenasuikaleilla ja pinjansiemenillä.