Intialaisittain maustettu pikkelöity fenkoli

Reseptin lähetys sähköpostilla

Intialaisittain maustettu pikkelöity fenkoli
 
4:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 20 min + yön yli
(Gluteeniton, soijaton, vegaaninen, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)
 
Pikkelöinti sopii monenlaisille vihanneksille ja erilaisia mausteliemiä voi varioida mielensä mukaan lähes loputtomasti. Esimerkiksi fenkolille voi antaa intialaisen vivahteen lisäämällä pikkelöintiliemeen kasan mausteita sinapinsiemenistä tähtianikseen.
 
2 fenkolia
2 cm pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2½ dl valkoviinietikkaa
5 dl vettä
2 tl Meira jodioitua hienoa merisuolaa
5 rkl sokeria
1 rkl Meira sinapinsiemeniä
1 tl Meira korianterinsiemeniä
1 tl Meira juustokuminaa
¼ tl Meira kurkumaa
2 Meira tähtianista
 
Leikkaa fenkoli, inkivääri, valkosipuli ja chili siivuiksi ja asettele puhtaaseen kannelliseen ja desinfioituun litran purkkiin. Kuumenna loppuja aineita kattilassa niin kauan, kunnes suola ja sokeri ovat sulaneet. Kaada liemi kasvisten päälle ja anna jäähtyä. Anna pikkelöityä jääkaapissa yön yli ja tarjoa. Pikkelöity fenkoli säilyy jääkaapissa jopa reilut pari viikkoa.