Härkis Larb Gai

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Thaimaalaisen larb gai -salaatin voi valmistaa myös kypsästä härkäpapuvalmisteesta nimeltä Härkis. Nauti mausteinen Härkis-annos salaatinlehtien päältä riisin kera.

1 pkt Verso Härkistä (kypsä härkäpapuvalmiste)
2 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
2 cm pala inkivääriä raastettuna
1 sitruunaruoho ohuina viipaleina
1 punasipuli suikaleina
1 limen mehu
4 rkl kalakastiketta
½ pnt thai basilikaa
½ pnt tuoretta minttua
1 dl jasminriisiä

Nopea Phrik Lap-mausteseos:

1 tl Meira Chilirouhetta, tulinen
2 tl Meira Korianterinsiemeniä
2 tl Meira Kuminaa, kokonainen
½ tl Meira Neilikkaa, kokonainen
1 kpl Meira Tähtianista
1 tl Meira Mustapippuria, rouhittu
1 tl Meira muskottipähkinää, jauhettu
1 tl Meira Kanelia, jauhettu
1 tl Meira Kardemummaa, jauhettu
1 rkl Meira Ruokasuolaa

Yhdistä mausteseoksen mausteet lukuun ottamatta suolaa. Paahda mausteita pannulla noin 5 minuuttia. Laita mausteet mortteliin tai tehosekoittimeen suolan kanssa ja hienonna tasaiseksi. Paahda riisiä kuivalla pannulla, kunnes se on kullanruskeaa. Anna jäähtyä hetki ja hienonna muruksi morttelissa.

Lämmitä laakea paistinpannu tai wok-pannu kuumaksi. Laita pannulle rypsiöljy ja seesamiöljy. Lisää joukkoon myös valkosipuli, inkivääri ja sitruunaruoho. Kuullota noin 10 sekuntia, lisää joukkoon Härkis ja punasipuli. Paista käännellen noin 3 minuuttia. Lisää joukkoon mausteseos, limemehu, kalakastike sekä yrtit. Sekoita tasaiseksi ja tarjoa Larb Gai esimerkiksi salaatinlehtien päältä keitetyn riisin kera.