Filippiiniläinen härkis-torta

Reseptin lähetys sähköpostilla

Filippiiniläinen härkis-torta
 
3:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 40 min
(Gluteeniton, soijaton, kasvis, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää)
 
Filippiiniläisten ruokavaliossa näkyy vain harvoin kasvisvaihtoehtoja. Filippiiniläisen keittiön perusruokiin kuuluvasta torta-munakkaasta pystyy kuitenkin tekemään helposti kasvisversion härkistä käyttämällä.
 
öljyä
1 sipuli
2 tomaattia
1 pieni vihreä paprika
1 pieni punainen paprika
1 dl pakasteherneitä
250 g härkistä
1 tl Meira valkosipulijauhetta
1 tl Meira ruohosipulia
6 kananmunaa
1 tl Meira suolaa
¼ tl Meira mustapippuria, rouhittu
1 tl Meira kurkumaa
 
Paista silputtu sipuli öljyssä, lisää kuutioitu tomaatti ja anna paistua. Lisää pieneksi pilkotut paprikat sekä herneet ja paista vielä reilut 3 minuuttia. Lisää härkis, valkosipulijauhe ja ruohosipuli ja sekoita. Anna jäähtyä erillisessä kulhossa noin huoneenlämpöiseksi.
 
Vispaa kananmunien rakenne rikki, mausta suolalla, pippurilla ja kurkumalla ja lisää jauheliha-kasvisseokseen. Paista miedolla lämmöllä öljyssä kolmessa osassa kunnes kananmuna on kypsää. Älä ylikypsennä.
 
Tarjoile filippiiniläinen härkis-torta banaaniketsupin kanssa! (http://meira.fi/fi/reseptit/kesareseptit/banaaniketsuppi)