Appelsiinilla ja seesamilla maustettu nyhtökaura-kikhernewok

Reseptin lähetys sähköpostilla

Appelsiinilla ja seesamilla maustettu nyhtökaura-kikhernewok
 
4-6:lle
Vaikeusaste: keskivaikea
Valmistusaika: 40 min
(Vegaaninen, laktoositon, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
 
Appelsiini tuo uutta kulmaa tähän wokkiin, joka täyttää nälkäisemmänkin ruokailijan. Nyhtökaura-kikhernewok on vegaaninen vaihtoehto, mutta tuhti sisältö pitää lihansyöjänkin kylläisenä.
 
Kastike
2 dl appelsiinimehua
2 rkl hunajaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl maissitärkkelystä
 
Wok
½ punasipuli
1 punainen parika
3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl oliiviöljyä
200 g kikherneitä
200 g vihreitä papuja
1 pss Meira Kasvismauste Wokkeihin
240 g nyhtökauraa
 
Tarjoiluun
4-6 annosta riisinuudeleita
paahdettuja seesaminsiemeniä
 
Sekoita kulhossa kaikki kastikkeen ainekset ja laita sivuun. Viipaloi punasipuli sekä paprika ja hienonna valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa ja paista siinä ensin kikherneitä 5 minuuttia. Nosta kikherneet sivuun ja paista samalla pannulla punasipulit, lisää sitten paprikat sekä valkosipulit ja anna pehmetä muutaman minuutin ajan. Laita lopuksi sekaan pavut ja paista vielä hetki. Lisää pussillinen kasvismausteseosta ja nyhtökaura, kuullota vielä hetki. Kaada sekaan kastike ja anna saostua. Lisää lopuksi kikherneet ja tarjoile nyhtökaura-kikhernewok nuudeleiden kera. Koristele annos seesaminsiemenillä.