Riisipaperikääryleet ja pähkinädippi

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Vietnamilaisia riisipaperikääryleitä on hauska rullailla yhteisessä illanvietossa. Kata kaikki raaka-aineet, riisipaperit ja dippi pöytään ja yhteinen rullailusessio voi alkaa.

4 levyä riisipaperia
1 dl ituja
1 pss lehtisalaattia lehdet irrotettuina
1/2 pnt thai basilikaa
1/2 pnt korianteria
1 porkkana suikaleina
1 kurkku suikaleina
1 avokado
150 g katkarapuja

Pähkinäkastike
2 dl Meira Cashew-pähkinöitä
2 tl Meira Valkosipulirouhetta
3 rkl hoisin-kastiketta
3 rkl limemehua
0,5 dl soijaa
1 rkl ruokosokeria
1 tl Meira Chilirouhetta (tulinen)
0,5 tl seesamiöljyä

Valmista ensin pähkinäkastike. Murskaa morttelissa cashew-pähkinät. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua. 

Kasta riisipaperit nopeasti kauttaaltaan veteen. Lado täytteitä keskelle pituussuuntaan. Rullaa paperi kerran täytteiden ympäri. Taita paperin sivut sisään päin ja jatka rullaamista tiukasti loppuun asti. Dippaa riisipaperikääryleet pähkinädippiin ja nauti. Voit käyttää kääryleiden sisällä myös pikkelöityjä kasviksia.