Kreolilaiset kasvis- ja tiikerirapuvartaat

Reseptin lähetys sähköpostilla

Kreolilaiset kasvis- ja tiikerirapuvartaat

2:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 20 min
Gluteeniton, soijaton, laktoositon, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa
 
Helpot kreoli-maustetut kasvis- ja tiikerirapuvartaat ovat yksinkertainen ja maukas grilliruoka, jolla pääset helposti eroon kaappiin kasaantuneista maustepussien pohjista. Cayennepippurin tuoma potku ja gumbo-padasta tutut kasvikset vievät makumatkalle Yhdysvaltojen syvän etelän creole-keittiöön.
 
Kreolilainen kasvismausteseos eli rub
1 rkl Meira suolaa
1 rkl Meira paprikajauhetta
1½ tl Meira cayennepippuria
3 tl Meira mustapippuria
3 tl Meira valkosipulijauhetta
3 tl Meira sipulijauhetta
3 tl Meira kuivattua timjamia
3 tl Meira kuivattua oreganoa
 
200 g tiikerirapuja tai jättikatkarapuja
4 kevätsipulia
½ vihreä paprika
½ punainen paprika
12 kpl kirsikkatomaatteja
öljyä
 
Sekoita rubin mausteet keskenään. Pilko kasvikset suurin piirtein samankokoisiksi paloiksi kuin ravut. Kevätsipuleista voit käyttää varsinaisen sipulin ja palan tiivistä vihreää vartta. Pujota kasvikset ja katkaravut vartaisiin, valele öljyllä ja ripottele pintaan rub. Grillaa kypsäksi.