Grillilohi aasialaisittain

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

600 g merilohenseläke nypittynä ja suomustettuna
1 rkl ruokaöljyä

Mausteliemi
5 dl vettä
40 g suolaa
30 g sokeria
1 tl Meira Inkivääri, jauhettu
1 tl Meira Sinapinsiemen
1 tl Meira Korianteri, jauhettu
1 tl Meira Valkosipulirouhe

Sweet chilikastike
1 dl riisiviinaetikkaa tai väkiviinietikkaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl kalakastiketta
2 tl Meira Chilirouhe tulinen
1 tl Meira Valkosipulirouhe
1 rkl maissitärkkelystä
3 rkl vettä

Keitä mausteliemi ja jäähdytä. Laita lohi jäähtyneeseen mausteliemeen vähintään 6 tunniksi, mielellään yön yli.

Valmista chilikastike. Yhdistä etikka, sokeri, kalakastike ja valkosipuli. Keitä noin 10 minuuttia laakeassa kattilassa kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet. Yhdistä maissitärkkelys ja vesi. Lisää kastikkeen joukkoon chili ja puolet suurusteesta. Mikäli kastike jää vielä hieman löysäksi, lisää joukkoon loppu suuruste.

Kuumenna grilli savuavan kuumaksi. Kuivaa lohi huolellisesti. Valele lohen pinnat öljyllä ja paahda lohta parilalevyllä 3-4 minuuttia. Käännä lohi lastalla ja valele paistunut lohen pinta sweet chilikastikkeella. Kypsennä lohta vielä noin 3- 4 minuuttia, kunnes lohen sisälämpö on 50°C. Nosta lohi grillistä ja anna lohen levätä hetki folion alla. Tarjoile lohi raikkaan salaatin kera.

VINKKI! 
Lohi valmistuu helposti myös uunissa: 
Lämmitä uuni 250°C. Kuivaa lohi huolellisesti. Lusikoi lohen pinnalle reilusti sweet chilikastiketta. Paahda lohta uunissa noin 8-10 minuuttia tai kunnes lohen sisälämpö on 50°C. Anna lohen levätä hetki folion alla. Resepti on kesäistä kotiruokaa parhaimmillaan!