Porkkanarisotto ja inkivääri-mascarponea

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Porkkanarisotto on maukas vaihtoehto joulun porkkanalaatikolle. Voit tarjoilla porkkanarisoton sellaisenaan alkuruokana tai vaikka kinkun kanssa. Risoton liemeen on helppo uuttaa eri kuivamausteita, jotka voi siivilöidä pois ennen käyttöä.

6 dl porkkanamehua
6 dl kasvislientä
0,3 g Meira sahramia
1 kpl Meira tähtianista
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
350 g arborio tai carnaroli risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
1 sitruunan kuori ja mehu
50 g parmesaanijuustoa hienonnettuna
50 g voita

Meira hienoa merisuolaa
Meira mustapippuria rouhittuna

Inkivääri-mascarpone
1 tl Meira inkivääriä
150 g mascarponejuustoa
1 rkl sitruunanmehua
1/3 tl Meira hienoa merisuolaa
½ tl sokeria

Meira mustapippuria rouhittuna

Lämmitä porkkanamehu, kasvisliemi, sahrami ja tähtianis kattilassa kuumaksi. Kuullota laakealla paistinpannulla oliiviöljyssä sipuli ja valkosipuli. Älä ruskista. Lisää joukkoon riisi ja kuullota noin 1 minuutti. Lisää joukkoon valkoviini ja anna imeytyä riisiin. Nostele kuumaa porkkanalientä kauha kerrallaan riisin joukkoon ja sekoittele tasaisesti nuolijalla tai puulastalla. Lisäile nestettä ja kypsytä risottoa noin 20 minuuttia, kunnes riisi alkaa puuroutua. Lisää joukkoon sitruunankuori ja mehu. Ota porkkanarisotto pois liedeltä ja lisää joukkoon voi nokareina sekä juusto. Sekoita tasaiseksi. Mausta lopuksi suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Sekoita inkivääri-mascarponen ainekset yhteen ja pursota tai lusikoi nokareita porkkanarisoton päälle tarjottaessa.