Jouluinen porkkanakakku

Reseptin lähetys sähköpostilla

4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
4 kanamunaa
2 1/2 dl fariinisokeria
2 dl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
1 dl rusinoita
1 dl Meira saksanpähkinöitä rouhittuna
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl Meira leivinjauhetta
1/2 tl Meira soodaa
1 tl Meira kanelia
1/2 tl Meira kardemummaa
1/4 tl Meira jauhettua neilikkaa
Vinkki: mausteet voit korvata myös 2 tl Meira piparkakkumaustetta

Kuorrutus
200g tuorejuustoa maustamatonta
50g voita
2 tl Meira vaniljasokeria
4 dl tomusokeria

Uunin lämpötila 175 C noin 45-60 min

Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy, porkkanaraaste, rusinat ja pähkinärouhe. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe, sooda ja mausteet. Sekoita jauhoseos taikinaan. Sillä aikaa, kun kakku paistuu uunissa, tee kuorrutus valmiiksi: Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi sekaisin, lisää sitten tomusokeri ja vaniljasokeri. Levitä kuorrutus vasta jäähtyneen kakun päälle.

Voit tehdä kakun pyöreään irtopohjavuokaan tai kahteen suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
Kakku säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän ja maku sen kuin paranee vain.

 

Lähde: Tyttotrio.blogspot.fi