Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko kuuluu perinteiseen joulupöytään. Mausta Meiran kanelilla ja valkopippurilla.

  • Helppo
  • 8 annosta

Ainekset:

1 kg perunoita (jauhoinen lajike)
2 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl kevytmaitoa
1 rkl voita
1 rkl Meira jodioitua mineraalisuolaa
0,25 tl Meira jauhettua kanelia
0,25 tl Meira jauhettua valkopippuria
1 muna
Pinnalle
4 rkl voita

Ohje:

  1. Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja soseuta tasaiseksi soseeksi. Jäähdytä noin 50-asteiseksi.
  2. Ripottele perunasurvoksen päälle 1/2 rkl vehnäjauhoja ja anna imeltyä lämpimässä paikassa noin tunti. 50-asteinen uuni on hyvä imeltymispaikka. Lämpö ei saa nousta yli 75 asteen.
  3. Sekoita loput jauhot perunasoseen joukkoon kahdessa erässä 1–2 tunnin välein.
  4. Kun sose on löystynyt ja maistuu makealta, lisää joukkoon kiehautettu maito, voi, suola, mausteet ja muna. Soseen tulee olla löysän puuron kaltaista.
  5. Kaada seos voideltuun noin 1 1/2 litran uunivuokaan. Paista 150 asteessa noin 2 tuntia.

Vinkki

  1. Jos jätät laatikosta munan pois, niin jätä vuokaan reilu kuohumisvara.