Vadelma-salmiakkijäätelö

Reseptin lähetys sähköpostilla

Vadelma-salmiakkijäätelö
 
2 dl kuohukermaa
2,5 dl maitoa
1 dl sokeria
2 tl Meira vaniljasokeria
4 keltuaista
400 g pakastevadelmia
1 dl turkinpippurirouhetta
 
Koristeluun:
Meira kirjavia lakritsaströsseleitä
(lakritsakastiketta)
 
1. Mittaa kerma ja maito kattilaan. Kiehauta.
2. Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokerit paksuksi vaahdoksi (vispilää nostaessa kuviot pysyvät vaahdon pinnalla). Kaada sitten muutaman minuutin ajan jäähtyneestä kerma-maitoseoksesta puolet keltuaisvaahdon joukkoon samalla kevyesti sekoittaen. Kaada koko muna-sokeri-kermaseos takaisin kattilaan jäljelle jääneeseen kerma-maitoseokseen. Kuumenna hiljalleen 82-85 -asteiseksi ja poista välittömästi levyltä. Anna jäähtyä, ja laita jääkaappiin jäähtymään heti kuin mahdollista. Jäähdytä, kunnes jääkaappikylmää, mieluiten yön yli.
3. Sulata vadelmat ja tee niistä sauvasekoittimella tasaista sosetta. Sekoita turkinpippurirouhe soseutettujen vadelmien sekaan.
4. Yhdistä vadelma-turkinpippurisose kermaseokseen.
5. Kaada jäätelökoneeseen ja aja jäätelöksi.
6. Tee jäätelöstä palloja ja koristele Meira kirjavalla lakritsiströsselillä
 
tai ilman jäätelökonetta:
400 g kondensoitua maitoa
3 dl kuohukermaa
1 tl Meira vaniljasokeria
400 g vadelmia
1 dl turkinpippurirouhetta
 
Mittaa kondensoitu maito ja kerma kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on paksua ja kuohkeaa.
 
Sulata vadelmat ja tee niistä sauvasekoittimella tasaista sosetta. Sekoita turkinpippurirouhe soseutettujen vadelmien sekaan.
Yhdistä vadelma-turkinpippurisose kermaseokseen.
Kaada massa purkkiin ja pistä pakastimeen jähmettymään vuorokaudeksi.
Tee jäätelöstä palloja ja koristele Meira kirjavalla lakritsiströsselillä.