Raparperikeikausmuffinit ja valkosuklaavaahto

Reseptin lähetys sähköpostilla

Raparperikeikausmuffinit ja valkosuklaavaahto
 
12 kpl
Vaikeusaste: keskitaso
Valmistusaika: 40 min
(Soijaton, kasvis, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä sipulia)
 
Vanha kunnon keikauskakku toimii myös muffinien muodossa. Raikkaat raparperikeikausmuffinit suorastaan vaativat kylkeensä kuohkean valkosuklaavaahdon.
 
2½ dl raparperia
1 tl maizenaa
½ dl Meira mantelirouhetta
½ dl sokeria
 
1 dl ruokosokeria
½ dl voita
 
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl Meira leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 tl Meira vaniljasokeria
½ tl Meira jodioitua hienoa merisuolaa
50 g voita
2 dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
 
Valkosuklaavaahto
2½ dl kermaa
100 g valkosuklaata
 
Lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele 12 muffinivuokaa. Sekoita paloiteltu raparperi, maizena, mantelirouhe ja ½ dl sokeria. Yhdistä pienessä kattilassa ruokosokeri ja voi ja keitä keskilämmöllä 2-4 min kunnes ainekset ovat sekoittuneet ja kuplivat.
 
Sekoita isossa kulhossa jauhot, leivinjauhe, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja sekoita taikinaan. Sekoita jogurtti ja kananmunat ja lisää jauhoseokseen. Sekoita kunnes seassa ei ole kuivia kohtia. Jaa muffinivuokien pohjalle ensin ruokosokeri-voi -seosta noin teelusikka, sitten raparperia noin ruokalusikka ja lopuksi taikinaa peittämään raparperit. Paista noin 20 min, kunnes muffiniin työnnettyyn hammastikkuun ei jää raakaa taikinaa. Anna muffinien jäähtyä hetki ja irrota ne sitten vuoista. Liian kylminä ne eivät irtoa ja liian kuumina hajoavat.
 
Lämmitä 1 dl kermaa miedolla lämmöllä pienessä kattilassa. Sulata sekaan valkosuklaa ja anna jäähtyä kunnolla. Vispaa 1½ dl kermaa vaahdoksi ja kääntele sekaan jäähtynyt valkosuklaaseos.