Maapähkinävoi

Reseptin lähetys sähköpostilla

4 dl

Ainekset:
7 dl (475 g) Meira maapähkinöitä
1 rkl öljyä
1 rkl agavesiirappia, vaahterasiirappia tai hunajaa
½ tl Meira suolaa

Levitä maapähkinät pellille leivinpaperin päälle siten, että pähkinät eivät ole päällekkäin. Paahda 200 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes kuori on muuttunut tummemmaksi. Anna pähkinöiden jäähtyä. Laita pähkinöitä pari kourallista kerrallaan pakastuspussin sisään ja hiero pussia käsissäsi, jotta kuoret irtoavat.

Leikkaa saksilla ison, puhtaan ja kuivan muovipullon puoliväliin vaakasuuntainen viilto, jätä kuitenkin muutaman sentin ehjä kaistale. Laita noin puolet pähkinöistä (3 ½ dl) kerrallaan pullon sisään. Pidä pullon ylä- ja alaosaa kädellä paikallaan ja imuroi kuoret pullon suuaukon kautta. Ravistele pulloa välillä ja tarvittaessa kaada päällimmäiset pähkinät pois, jotta saat alla olevatkin puhdistettua.

Laita pähkinät tehosekoittimeen. Hienonna pieneksi murskaksi ja lisää sitten öljy, siirappa/hunaja ja suola. Kääntele seosta välillä, jotta saat myös reunoille ja pohjaan jäävän tahnan sekoittumaan. Jatka noin 5 minuuttia, kunnes tahna on aivan sileää.

Kaada tahna puhtaaseen lasipurkkiin. Maapähkinävoi säilyy useita viikkoja jääkaapissa.