Maapähkinä-banaanijäätelö

Reseptin lähetys sähköpostilla

8 pikkuannosta

5 kypsää banaania
1 ½ dl vettä
2 dl itsetehtyä maapähkinävoita
1 tl Meira kardemummaa
½ tl Meira kanelia

Leikkaa banaanit kuutioiksi ja levitä leivinpaperilla vuoratun leikkuulaudan päälle. Laita pakastimeen ainakin 5 tunniksi.

Mittaa puolet vedestä, maapähkinävoi ja mausteet tehosekoittimeen. Pyöräytä sekaisin. Lisää jäiset banaanikuutiot ja anna koneen käydä, kunnes seos on sileää ja ilmavaa. Pysäytä laite välillä ja kääntele massaa nuolijan tai lusikan avulla auttaaksesi sekoittumista. Lisää vähitellen loput vedestä. Jos laitteen teho ei riitä hienontamaan jäisiä kuutioita, voit tarvittaessa antaa niiden sulaa hetken ja jatkaa sitten sekoittamista. Seos muuttuu vähitellen vaaleaksi ja kuohkeaksi.

Lusikoi tai pursota jäätelö annoskuppeihin ja tarjoile samantien.