Korealaiset peperotangot

Reseptin lähetys sähköpostilla

Korealaiset peperotangot

18 kappaletta

Taikina:
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
½ tl Meira leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
30 g voita
¾ dl kevytmaitoa

Koristelu:
200 g maitosuklaata
Meira nonparelleja ja strösseliä (purppura, kirjava ja lakritsi)
 

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää voi ja nypi sekaisin. Sekoita lopuksi joukkoon maito. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Rullaa taikinasta pitkiä, ohuita tankoja (paksuus 1 cm) ja leikkaa 15 cm:n pätkiksi. Laita pellille leivinpaperin päälle.

Paista 175 asteessa noin 18 minuuttia, kunnes tangot ovat saaneet kevyesti väriä. Anna jäähtyä hetki pellillä ja nosta sitten ritilän päälle jäähtymään.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Kaada suklaasula laakealle lautaselle, jossa ei ole juurikaan reunaa. Pyörittele tankoja suklaasulassa. Voit tarvittaessa auttaa suklaan levittymistä lusikalla. Jätä tangon toinen pää muutaman sentin matkalta kuorruttamatta. Anna ylimääräisen suklaan valua pois ja ravistele tankoa varovasti, jotta pinta tasoittuu.

Ripottele pinnalle nonparelleja/strösseliä. Laita leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudelle. Lämmitä suklaata uudelleen mikrossa, mikäli se jähmettyy kuorruttamisen aikana. Nosta tangot leikkuulaudan päällä jääkaappiin, jotta pinta jähmettyy.