Kakkutikkarit

Kakkutikkarit eli cake popsit valmistetaan sokerikakkupohjasta ja tuorejuustosta. Koristele valkosuklaalla ja Meira nonparelleilla.

  • Helppo

Ainekset:

340 g sokerikakkupohjaa
1 pss Meira mantelirouhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Koristeluun
200 g valkosuklaata
Meira nonparelleja
Lisäksi
tikkaritikkuja
oasissieni tai pala styroksia

Ohje:

  1. Murustele kakkupohja kulhoon. Hiero kakkua käsin, jotta saat sen mahdollisimman hienojakoiseksi muruksi.
  2. Lisää kuivalla pannulla paahdettu mantelirouhe.
  3. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaivaa massaa käsin, jotta juusto sekoittuu siihen tasaisesti.
  4. Pyörittele massasta haluamasi kokoisia palloja.
  5. Tee palloihin reikä tikkaritikuilla.
  6. Sulata 50 g suklaata ja kasta tikkaritikut siihen ennen kuin työnnät ne palloihin.
  7. Nosta pallot jääkaappiin, kunnes suklaa on jähmettynyt ja tikut pysyvät palloissa.
  8. Paloittele loppu suklaa aiemmin sulatetun joukkoon ja lämmitä mikrossa miedolla teholla 15 sekunnin jaksoissa välillä sekoitellen.
  9. Kasta kakkutikkarit suklaassa ja työnnä tikku edellä esimerkiksi oasis -sieneen tai styroksiin pystyyn. Voit laittaa tikkarit pystyyn myös kupissa olevaan sokeriin.
  10. Ripottele suklaan päälle koristeeksi nonparelleja ennen kuin suklaa kovettuu.
  11. Säilytä kakkutikkarit jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Vinkki

  1. Tikkaritikkuja voi ostaa kakkutarvikkeisiin erikoistuneista liikkeistä.