Pinjansiemenet parasta paahdettuina

Pinjansiemenet kasvavat pinjapuun kävyn sisällä. Pinjansiemeniä viljellään ja käytetään paljon Välimeren alueella, mutta tärkeimpiä tuottajamaita ovat Kiina, Venäjä, Afganistan, Pakistan, Turkki ja Mongolia1. Meiran pinjansiemenet tulevat Pakistanista ja Kiinasta.

Pinjansiemenistä on olemassa kahta eri päälajiketta: Värimeren/Italian pinjansiemenet ja Kiinan pinjansiemenet. Kiinan pinjansiemenet ovat maultaan vahvempia kuin Välimeren lajike1. Pinjansiemenet ovat maultaan erinomaisia ja sopivat sellaisenaan tai paahdettuina mausteeksi ja koristeeksi erilaisiin salaatteihin, ruokiin ja leivonnaisiin sekä rouhittuna maustetahnoihin ja -kastikkeisiin. Pinjansiemenet ovat kuidun lähde ja sisältävät runsaasti tyydyttymätöntä rasvaa. Lisäksi niissä on runsaasti E-vitamiinia, K-vitamiinia ja tiamiinia eli B1-vitamiinia2.

Lähde:
1The International Tree Nut Council Nutrition Research & Education Foundation (INC NREF). http://www.nuthealth.org/pine-nuts/. Viitattu 21.10.2014.

USDA / 9.9.2014, http://ndb.nal.usda.gov/