Cashewpähkinä on monipuolinen välipala

Cashewpähkinöiden alkuperän uskotaan olevan Koillis-Brasiliassa lähellä päiväntasaajaa, mistä ne ovat lähteneet leviämään portugalilaisten tutkimusmatkailijoiden mukana muualle maailmaan, kuten Intiaan ja Afrikan maihin1. Meiran cashewpähkinät tulevat Intiasta ja Vietnamista.

Cashewpähkinät ovat itse asiassa siemeniä, jotka ovat kiinni cashew-puun hedelmän - cashew-omenan -pohjassa2. Cashewpähkinä on maukas ja terveellinen välipala ja naposteltava sellaisenaan. Se sisältää muun muassa kuitua, proteiinia sekä runsaasti tyydyttymätöntä rasvaa.  Ne sopivat äärimmäisen hyvin myös ruoanlaittoon, kuten salaatteihin ja aasialaisiin ruokiin. Cashewpähkinät tuovat myös täyteläistä rakennetta raakaleivonnaisiin.

Lähteet:
1 The International Tree Nut Council Nutrition Research & Education Foundation (INC NREF). http://www.nuthealth.org/cashews/. Viitattu 17.10.2014.
2 The George Mateljan Foundation for The World's Healthiest Foods http://whfoods.org/genpage.php?tname=foodspice&dbid=98 . Viitattu 17.10.2014.