Välipalapatukat (4 patukkaa)

2 dl Meira cashew-pähkinöitä ja saksanpähkinöitä
1/2 dl Meira auringonkukansiemeniä ja kurpitsansiemeniä
n. 12 kuivattua aprikoosin palaa
n. 1/2 dl luomukaurahiutaleita (osan voi korvata esim. Meira kookoshiutaleilla)
1 rkl tuoreesta sitruunasta puristettua mehua
1-2 rkl luomuhunajaa
Patukoiden päälle
siemeniä

1. Pyöräytä pähkinät, siemenet ja kuivatut aprikoosit varovasti blenderissä tai monitoimikoneessa niin, että ainekset murskaantuvat vähän, mutta jäävät kuitenkin paloiksi. Varo, etteivät ne sekoitu tasaiseksi massaksi/taikinaksi.
2. Sekoita erikseen (esimerkiksi blenderissä) kaurahiutaleet, puristettu sitruunanmehu ja hunaja.
3. Yhdistä seokset varovasti esim. haarukalla sekoittaen.
4. Muotoile seos patukoiden mallisiksi. Leikkaa veitsellä patukoiden reunat tasaisiksi.
5. Laita patukat uunipellille leivinpaperin päälle ja anna olla uunin keskitasossa noin 40 asteen lämmössä muutaman tunnin ajan, kunnes ne ovat kuivuneet sopiviksi.
Lähde: Merenhelmi.com