Gluteenittomat raakakakut

Pähkinät ovat raakakakun perusta

Raakakakun valmistamisessa on otettava huomioon on se, että pohjan on oltava niin tiivis, että kakku pysyy kasassa. Tämän vuoksi raakakakkujen pohjan pääraaka-aineena käytetään tavallisimmin pähkinöitä, joista syntyy koostumukseltaan raakaleivontaan sopivaa rouhetta.

Eri pähkinät sopivat erilaisiin kakkuihin

Koska pähkinöillä on raakakakuissa tärkeä rooli, kannattaa muistaa, että pähkinöissä on merkittäviä makueroja. Esimerkiksi vaalea ja mieto cashewpähkinä sopii parhaiten hedelmäpohjaisiin raakakakkuihin. Hasselpähkinä puolestaan muodostaa klassisen liiton suklaan kanssa ja pekaanipähkinä on suklaan sekä karamellin kaveri. Saksanpähkinää voi puolestaan käyttää mainiosti suolaisiin raakakakkuihin. 

- Suklaaraakakakkuun sopii erityisen hyvin hassel- ja pekaanipähkinät. Kakun voi maustaa vaniljalla. 

- Marjaiseen raakakakkuun sopivat hyvin miedot pähkinät, kuten cashewpähkinät. Tällöin marjojen maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

- Hedelmäiseen raakakakkuun kannattaa myös valita mietoja pähkinöitä, kuten cashewpähkinöitä.