Kahvin valmistustapoja: hyvän pannukahvin valmistus liedellä tai nuotiolla

1. Käytä puhdasta pannua.

Puhtaat keittovälineet varmistavat onnistuneen lopputuloksen.

2. Mittaa pannuun kylmää, raikasta vettä.

Onneksi myös Suomen luonnosta on mahdollista löytää raikasta ja juomakelpoista vettä. Virtaava vesi on yleensä parempaa kuin seisova.

3. Kiehauta vesi ja nosta kahvipannu pois liedeltä tai nuotiolta.

Muista, että nuotiolla myös kahvipannun kahvaosa voi olla todella kuuma.

4. Annostele pannukarkea kahvi veden joukkoon ja sekoita.

Mittaa pannuun mitallinen (n. 7 g) pannukarkeaa kahvijauhetta, esimerkiksi Saludo kahvia, kupillista kohden.

5. Kiehauta vesi, mutta älä keitä.

Ideaali lämpötila kahviaromien uuttamiseen on 92-96 astetta.

6. Ota pannu pois liedeltä tai nuotiolta ja anna selvitä noin 5 minuuttia.

Pannukahvin aromit säilyvät parhaiten noin 80 asteisena. Valmis pannukahvi säilyttää arominsa täydellisinä tosin vain puolen tunnin ajan. Jos säilytät pannukahvia pidempään, kaada se termoskannuun.

7. Kotona voit kaataa pannukahvin kuumalla vedellä lämmitettyyn tarjoilukannuun ja tarjoilla heti.

Nuotiokahvit voit annostella kuppiin tai kuksaan ja nauttia luonnon rauhasta sekä aidosta pannukahvista.