Hyvän vahvan kahvin valmistaminen mutteripannulla espressojauheesta

Mutteripannu eli mokkapannu on yksinkertainen työkalu hyvän vahvan kahvin valmistukseen kotioloissa. Mutteripannu sopii edullisena keittimenä erityisesti sinulle, joka haluat valmistaa espressopohjaisia erikoiskahveja: vahvaa kahvia voi käyttää ohjeissa espresson tapaan. 

Lue, kuinka valmistat mutteripannulla hyvää vahvaa kahvia:

1. Annostele vesi mutteripannun alaosaan.

Käytä aina kylmää ja raikasta vettä.

2. Mittaa mutteripannun keskellä olevaan suodatinosaan espressokahvijauhe.

Täytä koko suodatinosa espressokahvijauheella, esimerkiksi Segafredo Intermezzo kahvijauheella.

3. Käännä mutteripannun yläosa kiertäen tiiviisti alaosaan kiinni.

Varmista, että jengat osuvat kohdalleen.

4. Laita mutteripannu liedelle ja lämmitä niin kauan, että kuuma vesi puristuu espressokahvijauheen läpi yläosaan.

5. Kahvi on valmis nautittavaksi.