Hyvän espressokahvin valmistaminen mutteripannulla

Mutteripannu eli mokkapannu on yksinkertainen työkalu hyvän espressokahvin valmistukseen kotioloissa. Mutteripannu sopii edullisena espressokeittimenä erityisesti sinulle, joka nautit espressoa vain silloin tällöin, erityisen hyvissä kahvihetkissä. Lue, kuinka valmistat mutteripannulla hyvää espressoa:

1. Annostele vesi mutteripannun alaosaan.

Käytä aina kylmää ja raikasta vettä.

2. Mittaa mutteripannun keskellä olevaan suodatinosaan espressokahvijauhe.

Täytä koko suodatinosa espressokahvijauheella, esimerkiksi Segafredo Intermezzo kahvijauheella.

3. Käännä mutteripannun yläosa kiertäen tiiviisti alaosaan kiinni.

Varmista, että jengat osuvat kohdalleen.

4. Laita mutteripannu liedelle ja lämmitä niin kauan, että kuuma vesi puristuu espressokahvijauheen läpi yläosaan.

5. Kahvi on valmis nautittavaksi.