Meiran mausteet uudistuvat

Meiran mausteilla isompaa makua – uudet pakkaukset löytyvät helposti maustehyllystä.

Meiran mausteet ovat saaneet uuden ja raikkaan ulkoasun, jonka avulla jokainen mauste löytyy yhdellä vilkaisulla niin kaupan hyllystä kuin omasta maustekaapista. Meira on kuivien mausteiden markkinajohtaja, jonka valikoimasta löytyy yli 200 maustetta ja mausteseosta. Tuotteet on kehitetty, valmistettu tai pakattu laadukkaista raaka-aineista Helsingin Vallilassa.

Uudistuneet mausteet löydät lähikaupastasi.

Maustajan muistilista

  • Hyvä ja toimiva maustehylly on kuin hyvä ruokalista. Se ei ole liian suppea eikä toisaalta liian laaja, mutta silti turvallisen toimiva ja kokeiluihin innostava.
  • Mausteiden pahimpia vihollisia ovat valo, lämpö, ilma ja kosteus. Paras säilytyspaikka mausteille on kuiva ja viileä, auringonvalolta suojattu paikka.
  • Osta mausteet käyttömäärän mukaan, yleensä melko pienissä erissä.
  • Maustevarasto kannattaa tarkistaa ainakin kerran vuodessa ja poistaa vanhentuneet tuotteet, joissa ei ole enää toivottua aromia.
  • Kokonaiset mausteet säilyttävät arominsa pidempään kuin jauhetut mausteet. Kokonaiset mausteet pysyvät oikein säilytettyinä käyttökelpoisina noin viisi vuotta, herkät yrtit ja jauhetut mausteet noin kolme vuotta.

Maustaminen on makuasia, joka vaatii harjoittelua. Mausteita kannattaa käyttää vaihtelevasti ja rohkeasti kokeillen.

  • Maustaessasi jätä raaka-aineen ominaismaulle tilaa. Aloita maustaminen kokeilemalla 1–5 maustetta.
  • Kokonaisia mausteita, kuten pippuri, laakerinlehti, neilikka ja kanelitanko, käytetään pitkään haudutettaviin ruokiin. Lisää ne ruokaan jo valmistuksen alkuvaiheessa. 
  • Lisää jauhetut ja rouhitut mausteet sekä herkästi makunsa menettävät yrtit ruokaan kypsentämisen loppuvaiheessa.
  • Lisää mausteet ruoassa vasta ruskistettuun pintaan, etteivät ne pala paistamisen aikana.
  • Vahvan mausteen polttavuus ei tunnu heti maistaessa, joten odota hetki ennen kuin lisäät ruokaan chiliä tai cayennenpippuria.
  • Lisää suola vasta valmiiseen ruokaan. Kun käytät suolapitoisia mausteseoksia, ole erityisen tarkka suolalisäyksen kanssa. Meiran suolapitoisissa mausteseoksissa suola on jodioitua suolaa. Meira-maustesarjaan kuuluu laaja valikoima mausteseoksia, joihin ei ole lisätty suolaa.